Търсене

Semifredo

Продукти

260 г захар

100 г вода

100 г яйчен белтък

370 г полуразбита сметана (не напълно сгъстена)

160 г NuCrema

Начин на приготвяне

В тенджера кипнете захарта и водата до 118 градуса, за да направите захарен сироп. Когато термометърът покаже 115 градуса, започнете да разбивате белтъците в миксера с телена бъркалка. Когато белтъците малко набухнат, намалете скоростта на 1 и бавно налейте захарния сироп на равна струйка. След това увеличете отново скоростта на средна и разбивайте бития белтък докато изстине. След като изстине, добавете бития белтък в NuCrema, но постепенно, на 2 до 3 части. След него добавете полуразбитата сметана. Поставете в съд по Ваш избор и съхранявайте във фризера.

 

Pastry Chef Zissis Goudas

По желание

В сладкиша можете да добавите натрошени лешници и NuCrema. Можете да направите семифредо и с двуцветна NuCrema.       

Други рецепти