В сладкиша можете да добавите натрошени лешници и NuCrema. Можете да направите семифредо и с двуцветна NuCrema.
260 г захар
100 г вода
100 г яйчен белтък
370 г полуразбита сметана (не напълно сгъстена)
160 г NuCrema
В тенджера кипнете захарта и водата до 118 градуса, за да направите захарен сироп. Когато термометърът покаже 115 градуса, започнете да разбивате белтъците в миксера с телена бъркалка. Когато белтъците малко набухнат, намалете скоростта на 1 и бавно налейте захарния сироп на равна струйка. След това увеличете отново скоростта на средна и разбивайте бития белтък докато изстине. След като изстине, добавете бития белтък в NuCrema, но постепенно, на 2 до 3 части. След него добавете полуразбитата сметана. Поставете в съд по Ваш избор и съхранявайте във фризера.
Pastry Chef Zissis Goudas
В сладкиша можете да добавите натрошени лешници и NuCrema. Можете да направите семифредо и с двуцветна NuCrema.