Ако искате сосът да е по-течен, добавете 450 г млечен шоколад ИОН и 370 г NuCrema за сладкарски изделия.
188 г мляко
188 г вода
165 г масло на малки парченца
4,5 г сол
9 г захар
360 г брашно
480-550 г яйца
Загрейте млякото, водата, маслото, солта и захарта. След като маслото се разтопи, изчакайте да заври и свалете от котлона. Добавете брашното и бъркайте непрекъснато с тефлонова бъркалка, докато брашното се хомогенизира и се превърне в еднородна маса. След това върнете на котлона, като бъркате непрекъснато, докато брашното се свари. В сместа не трябва да останат никакви следи от брашно.
Тестото е готово, когато на дъното на тавата се появи лек слой печено нишесте. Поставете тестото в миксер и разбърквайте на бавни обороти с приставка-лопатка. След като леко се охлади, едно по едно добавете яйцата. Добавяйте всяко следващо яйце едва след като първото се е разтворило напълно в сместа. Поставете сместа в сладкарски пош, изберете подходящ накрайник и оформете малки профитероли.
Печете на 175 градуса около 20 минути и още 5 минути на 110 градуса.
150 г масло
170 г кафява захар
170 г меко брашно
Поставете всички продукти в миксер и бъркайте, докато сместа стане еднородна.
Разточете тестото между 2 парчета пергаментова хартия. Слоят трябва да е много тънък. Поставете го във фризера. Извадете от фризера и с формичка изрежете шайби, чийто размер да е малко по-голям от този на профитеролите.
Преди печене поставете по една шайба върху всеки профитерол. Запечете във фурната.
490 г мляко
91 г сметана
76 г захар
56 г царевично нишесте
70 г яйце
84 г жълтък
140 г NuCrema 8% лешници
Сварете заедно млякото, крема и половината захар. Сложете в дълбока купа жълтъците, яйцата, останалата половина от захарта и нишестето. Разбъркайте с телена бъркалка. Кипнете отново млякото и като го прецедите през сито го добавете на 3-4 порции в купата с жълтъците. Разбивайте непрекъснато, докато температурата на жълтъчната смес се изравни. След това прехвърлете сместа в тенджерата и започнете да готвите крема, като разбърквате непрекъснато.
Когато кремът започне да се сгъстява, дръпнете съда от котлона и продължете да бъркате, докато се сгъсти напълно. След това пак сложете тенджерата на котлона и варете, като постоянно разбърквате, докато кремът заври.
Накрая добавете NuCrema и разбъркайте, докато се смеси. Плътно покрийте съда с домакинско стреч фолио. Оставете да се охлади до стайна температура и след това приберете в хладилника.
След като се охлади, разбийте крема с телената бъркалка на миксера до гладка смес.
Можете да добавите и 250 г разбита сметана.
Напълнете профитеролите.
370 г мляко
400 г сметана
78 г захар
147 г жълтъци
550 г млечен шоколад ИОН
400 г NuCrema за сладкарски изделия
6 г желатин
В купа смесете жълтъците с половината захар. Сварете млякото със сметаната и останалата половина от захарта.
Изсипете течностите постепенно в съда с жълтъците и захарта, като разбърквате. Върнете сместа в тенджерата и бъркайте с бъркалка, докато достигне 82-84 градуса.
След това изсипете сметаната в шоколада с NuCrema и накиснатия желатин и разбъркайте с ръчен блендер. Покрийте купата със стреч фолио и поставете в хладилника.
Гарнирайте профитеролите.
Ако искате сосът да е по-течен, добавете 450 г млечен шоколад ИОН и 370 г NuCrema за сладкарски изделия.