Търсене

Американски чийзкейк

Основа от бисквити

Продукти

300 г бисквити по Ваш избор

130 г масло

50 г захар

 

 

 

 

Начин на приготвяне

Натрошете бисквитите, добавете захарта и разтопеното масло. Разстелете сместа в отделни сладкарски формички, притиснете, за да се образува плоска основа и печете на 160 градуса за 8 минути.

 

 

 

 

Крем за чийзкейк

Продукти

700 г крема сирене

145 г захар

30 г брашно

170 г яйца

28 г жълтък

50 г сметана

1 капсула ванилия

200 г NuCrema

 

Шоколадова глазура

150 г млечен шоколад ION

150 г кувертюр ION DARK 3011

300 г какаово масло

150 г крокан с лешници

Начин на приготвяне

Сложете крема сиренето в купа и разбивайте за 1-2 минути с миксер с лопатка (до кремообразно състояние).

Добавете захарта и NuCrema. Разбивайте, докато сместа стане еднородна. Добавете постепенно яйцата с жълтъка и разбивайте, докато сместа пак стане еднородна след това добавете сметаната с ванилията.

Накрая добавете пресятото брашно.

Поставете половината от сместа във формичките, в центъра с помощта на сладкарски пош, поставете слой NuCrema Bake stable и покрийте с останалата част от сместа.

Печете на 175 градуса за 17-20 минути.

Преди да извадите чийзкейка, отворете вратата на фурната, за да спадне температурата. Така ще избегнете пукнатините.

Изчакайте сладкишите да изстинат напълно.

Поставете ги във фризер.

Разтопете шоколада и какаовото масло. Разбийте с ръчен блендер докато сместа стане еднородна и добавете крокана с лешници.

Потопете чийзкейковете в глазурата, като оставите непокрита горната им част.

Гарнирайте отгоре с NuCrema Монти, печени лешници или крокан с лешници.

По желание
Други рецепти