Може да украсите сладкиша с NuCrema и натрошени лешници.
300 г бисквити по Ваш избор
130 г масло
50 г захар
Натрошете бисквитите, добавете захарта и разтопеното масло. Разстелете в съд по избор (форма със свалящо се дъно, тава), изравнете, като притискате с лъжица и печете на 160 градуса за 8 минути.
700 г крема сирене
145 г захар
30 г бяло пшеничено брашно
170 г яйца
28 г жълтък
50 г сметана
1 капсула ванилия
200 г NuCrema
Сложете крема сиренето в купа и разбивайте за 1-2 минути с миксер с лопатка (до кремообразно състояние). Добавете захарта и NuCrema. Разбивайте, докато сместа стане еднородна. Добавете постепенно яйцата с жълтъка и разбивайте, докато сместа пак стане еднородна, след това добавете сметаната с ванилията. Накрая добавете пресятото брашно.
Сложете сместа в съд за печене по Ваш избор и печете на 180 градуса за 35-45 минути. Преди да извадите чийзкейка, отворете вратата на фурната, за да спадне температурата. Така ще избегнете пукнатините. Изчакайте сладкишът да изстине напълно. Сложете го за 12 часа в хладилник.
Pastry Chef Zissis Goudas
Може да украсите сладкиша с NuCrema и натрошени лешници.