Търсене

American Cheesecake

Основа от бисквити

Продукти

300 г бисквити по Ваш избор

130 г масло

50 г захар

Начин на приготвяне

Натрошете бисквитите, добавете захарта и разтопеното масло. Разстелете в съд по избор (форма със свалящо се дъно, тава), изравнете, като притискате с лъжица и печете на 160 градуса за 8 минути.

Крем за чийзкейк

Продукти

700 г крема сирене

145 г захар

30 г бяло пшеничено брашно

170 г яйца

28 г жълтък

50 г сметана

1 капсула ванилия

200 г NuCrema

Начин на приготвяне

Сложете крема сиренето в купа и разбивайте за 1-2 минути с миксер с лопатка (до кремообразно състояние). Добавете захарта и NuCrema. Разбивайте, докато сместа стане еднородна. Добавете постепенно яйцата с жълтъка и разбивайте, докато сместа пак стане еднородна, след това добавете сметаната с ванилията. Накрая добавете пресятото брашно.

Сложете сместа в съд за печене по Ваш избор и печете на 180 градуса за 35-45 минути. Преди да извадите чийзкейка, отворете вратата на фурната, за да спадне температурата. Така ще избегнете пукнатините. Изчакайте сладкишът да изстине напълно. Сложете го за 12 часа в хладилник.

 

 

Pastry Chef Zissis Goudas

По желание

Може да украсите сладкиша с NuCrema и натрошени лешници.

Други рецепти