Всички видове кремове се обработват по един и същи начин, но се различават по отношение на консистенцията, маслеността и съдържанието на лешникова паста.
Използване на крем NuCrema за пълнене на шоколадови бонбони
Загрейте леко до температура 30°C. Поставете желаното количество с помощта на специален инструмент (напр. корнет) в шоколадовите черупки, които се намират във формата. След това ги поставете в хладилника, за да може NuCrema да се стабилизира (да залепне). Извадете ги и ги оставете в помещението, за да достигнат стайна температура, и допълнете формата с нужното количество шоколад, за да запечатате бонбоните. Поставете ги обратно в хладилника, за да ги извадите от формата.
Използване на крем NuCrema като слой за паста или торта
При температура около 25°C разстелете върху основата (напр. пандишпан), след което поставете продукта в хладилник, за да се стабилизира.
Използване на крем NuCrema като ганаш
Загрейте леко до температура 30°C. След това бавно добавете желаната течност (мляко, сметана, глюкозен сироп) с приблизително същата температура, като бъркате непрекъснато, за да избегнете образуването на бучки. Прекратете добавянето, когато сместа достигне желаната консистенция, подходяща за употребата, за която е предназначена.