Към тестото може да добавите 50 г едноцветна или двуцветна NuCrema.
100 г яйца
30 г захар
200 г мляко
150 г брашно
4 г бакпулвер
1 капсула ванилия
40 г разтопено масло
Смесете яйцата със захарта, след това добавете млякото, разтопеното масло и накрая останалите пресети продукти.
Оставете сместа да престои 10 минути.
Ниво на трудност: ниско
Загрейте тиган на среден огън и добавете малко масло. Добавете 2-3 супени лъжици смес и запечете. Когато едната страна се изпече (можете да разберете по спуканите мехурчета, които ще се появят), обърнете палачинката от другата страна. Ако огънят е силен, намалете го.
Ниво на трудност: високо
Загрейте тиган на среден огън и добавете малко масло. Поставете в тигана малка кръгла форма без дъно и я напълнете с тесто, без да достигате средата. Оставете да престои 1 минута, в центъра добавете една чаена лъжица NuCrema и допълнете догоре с тесто. Сипете една супена лъжица вода в тигана и го покрийте с капак, за да се запари тестото. След 2 минути отворете капака и вижте, дали тестото се е сгъстило (не трябва да е течно), за да можете да обърнете палачинката. След като палачинката се изпече и от двете страни, внимателно отстранете формата от тигана. Използвайте кърпа, за да не се изгорите. Извадете палачинката с помощта на малко ножче.
Предложение за сервиране:
Наредете палачинките на пластове. Размажете по една супена лъжица NuCrema върху всеки пласт, добавете нарязани на кръгчета банани и натрошени бисквити по Ваш избор. Най-горната палачинка украсете с разбита сметана и настърган шоколад.
Pastry Chef Zissis Goudas
Към тестото може да добавите 50 г едноцветна или двуцветна NuCrema.