Търсене

Pancakes

Тесто за Pancakes

Продукти

100 г яйца

30 г захар

200 г мляко

150 г брашно

4 г бакпулвер

1 капсула ванилия

40 г разтопено масло

Начин на приготвяне

Смесете яйцата със захарта, след това добавете млякото, разтопеното масло и накрая останалите пресети продукти.

Оставете сместа да престои 10 минути.

 

Ниво на трудност: ниско

Загрейте тиган на среден огън и добавете малко масло. Добавете 2-3 супени лъжици смес и запечете. Когато едната страна се изпече (можете да разберете по спуканите мехурчета, които ще се появят), обърнете палачинката от другата страна. Ако огънят е силен, намалете го.

 

Ниво на трудност: високо

Загрейте тиган на среден огън и добавете малко масло. Поставете в тигана малка кръгла форма без дъно и я напълнете с тесто, без да достигате средата. Оставете да престои 1 минута, в центъра добавете една чаена лъжица NuCrema и допълнете догоре с тесто. Сипете една супена лъжица вода в тигана и го покрийте с капак, за да се запари тестото. След 2 минути отворете капака и вижте, дали тестото се е сгъстило (не трябва да е течно), за да можете да обърнете палачинката. След като палачинката се изпече и от двете страни, внимателно отстранете формата от тигана. Използвайте кърпа, за да не се изгорите. Извадете палачинката с помощта на малко ножче.

 

Предложение за сервиране:

Наредете палачинките на пластове. Размажете по една супена лъжица NuCrema върху всеки пласт, добавете нарязани на кръгчета банани и натрошени бисквити по Ваш избор. Най-горната палачинка украсете с разбита сметана и настърган шоколад.

 

Pastry Chef Zissis Goudas

По желание

Към тестото може да добавите 50 г едноцветна или двуцветна NuCrema.

Други рецепти