Гарнирайте с NuCrema и натрошени лешници.
560 г мляко
100 г сметана
100 г захар
25 г яйца (половин яйце)
20 г нишесте
1 капсула ванилия
115 г NuCrema
65 г сварен глазиран ориз
Сложете ориза в тенджера и го варете, докато омекне. Опитайте ориза и когато е готов го прецедете.
В тенджера загрейте прясното мляко (запазете 60 г) с половината захар, ванилията и сметаната.
В друг съд смесете останалата захар, нишестето, яйцето и NuCrema и ги изсипете в сместа с млякото и сметаната, като бъркате непрекъснато. Малко преди да заври, добавете ориза.
Върнете тенджерата на котлона и варете още 1-2 минути, като бъркате непрекъснато. Сервирайте в съдове по Ваш избор.
Pastry Chef Zissis Goudas
Гарнирайте с NuCrema и натрошени лешници.