260 г захар
100 г вода
100 г яйчен белтък
370 г полуразбита сметана (не напълно сгъстена)
160 г сладкарска NuCrema (по желание)
100-150 г NuCrema за сладолед, за създаване на вълнички (по желание)
NuCrema за глазура (колкото е необходимо)
В тенджера кипнете захарта и водата до 118 градуса, за да направите захарен сироп. Когато термометърът покаже 115 градуса, започнете да разбивате белтъците в миксера с телена бъркалка. Когато белтъците малко набухнат, намалете скоростта, и бавно налейте захарния сироп на равна струйка. След това увеличете отново скоростта на средна и разбивайте бития белтък докато изстине. След като изстине, добавете бития белтък в NuCrema, но постепенно, на 2 до 3 части. След него добавете полуразбитата сметана.
Добавете толкова NuCrema за сладолед, колкото желаете, без да разбърквате дълго. Пресипете в малки силиконови форми за сладолед и поставете във фризера.
Нагрейте какаов крем NuCrema за глазиране с 5% лешници или бял крем NuCrema за глазиране с мляко, за да се втечни. Извадете сладоледите от формите и ги топнете в глазурата един по един.
Може да сложите крокан под глазурата или върху нея за декор.
Съхранявайте във фризер.
Pastry Chef Zissis Goudas