Търсене

Semifredo

Семифредо

Продукти

260 г захар

100 г вода

100 г яйчен белтък

370 г полуразбита сметана (не напълно сгъстена)

160 г сладкарска NuCrema (по желание)

100-150 г NuCrema за сладолед, за създаване на вълнички (по желание)

 

Шоколадова глазура

150 г млечен шоколад ION

150 г кувертюр ION Dark 3011

300 г какаово масло

150 г крокан с лешници

 

 

 

Начин на приготвяне

В тенджера кипнете захарта и водата до 118 градуса, за да направите захарен сироп. Когато термометърът покаже 115 градуса, започнете да разбивате белтъците в миксера с телена бъркалка. Когато белтъците малко набухнат, намалете скоростта и бавно налейте захарния сироп на равна струйка. След това увеличете отново скоростта на средна и разбивайте бития белтък докато изстине. След него добавете полуразбитата сметана. След като изстине, добавете белтъка в NuCrema, но постепенно на 2 до 3 части. След него добавете полуразбитата сметана.

Пресипете в малки силиконови форми за сладолед и поставете във фризера.

Разтопете шоколада и какаовото масло. Разбийте с ръчен блендер докато сместа стане еднородна и добавете крокана с лешници. Извадете сладоледите от формите и ги топнете в глазурата един по един.

Може да сложите крокан под глазурата или върху нея за декор.

Съхранявайте във фризер.

 

Pastry Chef Zissis Goudas

 

 

 

По желание
Други рецепти