Търсене

Палачинки

Тесто за палачинки

Продукти

120 г бяло пшеничено брашно

14 г разтопено масло

100 г яйца

2 г сол

4 г захар

360 мл мляко

 

 

Начин на приготвяне

Смесете яйцата, солта, захарта, млякото, разтопеното масло и накрая пресятото брашно.

Загрейте тиган на умерен огън и го намажете с масло. Сипете един черпак от сместа в тигана, като го разклащате бързо, за да се разлее на тънък слой по цялото дъно. След като едната страна се изпече, обърнете палачинката. Ако е необходимо, усилете огъня.

 

Предложение за сервиране 1:

Намажете палачинките с NuCrema.

Нарежете отгоре ягоди.

Поръсете с любимите Ви натрошени бисквити.

 

Предложение за сервиране 2:

Намажете палачинките с 1 с.л. NuCrema.

Поръсете с натрошени лешници.

Полейте със сироп от NuCrema, смесена с малко горещо еспресо.

 

Pastry Chef Zissis Goudas

 

По желание

Към тестото можете да добавите 60 г едноцветна или двуцветна NuCrema.

Други рецепти