Към тестото можете да добавите 60 г едноцветна или двуцветна NuCrema.
120 г бяло пшеничено брашно
14 г разтопено масло
100 г яйца
2 г сол
4 г захар
360 мл мляко
Смесете яйцата, солта, захарта, млякото, разтопеното масло и накрая пресятото брашно.
Загрейте тиган на умерен огън и го намажете с масло. Сипете един черпак от сместа в тигана, като го разклащате бързо, за да се разлее на тънък слой по цялото дъно. След като едната страна се изпече, обърнете палачинката. Ако е необходимо, усилете огъня.
Предложение за сервиране 1:
Намажете палачинките с NuCrema.
Нарежете отгоре ягоди.
Поръсете с любимите Ви натрошени бисквити.
Предложение за сервиране 2:
Намажете палачинките с 1 с.л. NuCrema.
Поръсете с натрошени лешници.
Полейте със сироп от NuCrema, смесена с малко горещо еспресо.
Pastry Chef Zissis Goudas
Към тестото можете да добавите 60 г едноцветна или двуцветна NuCrema.