Търсене

Кекс Шокофрета   

Продукти

320 г гранулирана захар

250 г яйца

90 г мляко

260 г меко брашно

8 г бакпулвер

70 г масло

200 г Nucrema Шокофрета

 

 

 

Начин на приготвяне

Разтопете маслото.

Смесете захарта, разтопеното масло, яйцата, млякото и Nucrema Шокофрета, за да се получи  еднородна смес.

Добавете пресетите брашно и бакпулвер.

Не разбърквайте прекалено дълго сместа.

Намажете с масло форма за кекс и я покрийте с тънък слой брашно, сложете сместа във формата и печете на 150-155 градуса за около 45 минути (в зависимост от фурната).

 

 

 

Глазура:

Поставете върху кекса крем Nucrema Шокофрета и го разнесете добре с шпатула, за да покрие цялата повърхност. Изгладете с подходящо парче ацетатен лист. Поставете го вертикално върху кекса и издърпайте от единия край до другия, без да повдигате. Поставете във фризера, за да замръзне добре.

 

Загрейте Nucrema какаова глазура с 5% лешници, докато се втечни, и покрийте или потопете замразения кекс. Преди глазурата да се втвърди, посипете с нарязана на парченца вафла Шокофрета. Оставете кекса на стайна температура.

 

 

 

Pastry Chef Zissis Goudas

 

По желание
Други рецепти