320 г гранулирана захар
250 г яйца
90 г мляко
260 г меко брашно
8 г бакпулвер
70 г масло
200 г Nucrema Шокофрета
Разтопете маслото.
Смесете захарта, разтопеното масло, яйцата, млякото и Nucrema Шокофрета, за да се получи еднородна смес.
Добавете пресетите брашно и бакпулвер.
Не разбърквайте прекалено дълго сместа.
Намажете с масло форма за кекс и я покрийте с тънък слой брашно, сложете сместа във формата и печете на 150-155 градуса за около 45 минути (в зависимост от фурната).
Глазура:
Поставете върху кекса крем Nucrema Шокофрета и го разнесете добре с шпатула, за да покрие цялата повърхност. Изгладете с подходящо парче ацетатен лист. Поставете го вертикално върху кекса и издърпайте от единия край до другия, без да повдигате. Поставете във фризера, за да замръзне добре.
Загрейте Nucrema какаова глазура с 5% лешници, докато се втечни, и покрийте или потопете замразения кекс. Преди глазурата да се втвърди, посипете с нарязана на парченца вафла Шокофрета. Оставете кекса на стайна температура.
Pastry Chef Zissis Goudas