Търсене

American Cheesecake

Основа от бисквити

Продукти

300 г бисквити по Ваш избор

130 г масло

50 г захар

Начин на приготвяне

Натрошете бисквитите, добавете захарта и разтопеното масло. Разстелете сместа в отделни сладкарски формички, притиснете, за да се образува плоска основа и печете на 160 градуса за 8 минути.

Крем за чийзкейк

Продукти

700 г крема сирене

145 г захар

30 г брашно

170 г яйца

28 г жълтък

50 г сметана

1 капсула ванилия

200 Nucrema

Начин на приготвяне

Сложете крема сиренето в купа и разбивайте за 1-2 минути с миксер с лопатка (до кремообразно състояние).

Добавете захарта и Nucrema. Разбивайте, докато сместа стане еднородна.

Добавете постепенно яйцата с жълтъка и разбивайте, докато сместа пак стане еднородна, след това добавете сметаната с ванилията.

Накрая добавете пресятото брашно.

Поставете половината от сместа във формичките, в центъра с помощта на сладкарски пош поставете слой Nucrema, и покрийте с останалата част от сместа.

Печете на 175 градуса за 17-20 минути.

Преди да извадите чийзкейка, отворете вратата на фурната, за да спадне температурата. Така ще избегнете пукнатините.

Изчакайте сладкишите да изстинат напълно.

Поставете ги във фризер.

Загрейте какаова глазура с 5% лешници Nucrema до втечняване и добавете крокан с лешници. Потопете чийзкейковете в глазурата, като оставите непокрита горната им част.

Гарнирайте отгоре с Nucrema Монти, печени лешници или крокан с лешници.

Още една идея за гарнитура

Продукти

150 г млечен шоколад ИОН

150 г шоколад ИОН 3011

300 г какаово масло

150 г крокан с лешници

Начин на приготвяне

Разтопете шоколада и какаовото масло. Разбийте с ръчен блендер докато сместа стане еднородна, и добавете крокана с лешници.

 

Pastry Chef Zissis Goudas

По желание
Други рецепти