Натрошаваме бисквитите (с помощта на кухненски робот, в хаванче или на ръка).
Разтапяме маслото и го смесваме с натрошените бисквити.
Така получената смес подреждаме на дъното на форма за торта/блат и печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за 10-12 мин.
След като е готов го изваждаме и го оставяме да се охлади до стайна температура.
За крема
Разбиваме крем сиренето с миксер. Важно е то да бъде на стайна температура при смесването с останалите продукти.
Добавяме лека по лека сметаната, като разбиваме през това време до получаване на хомогенна смес. Стремим се да не пребием много сметаната. След разбиването сместа трябва да остане леко течна.
Към крема добавяме леко загрят (температурата трябва да е близка до стайната) какаов крем NuCrema и разбъркваме с шпатула до хомогенна смес.
Изсипваме върху охладения блат и прибираме в хладилника.
За кувертюра
Загряваме сметаната до 90-100 градуса, като внимаваме да не достигне точка на кипене.
Заливаме белия крем NuCrema със сметаната и разбъркваме леко, докато се разтопи.
Изчакваме да се охлади до стайна температура и заливаме върху шоколадовата основа на чийзкейка.
Оставяме в хладилник за минимум 4 часа. Препоръчително време 12 часа или 1 нощ.
Аранжировка
Режем чийзкейка с мокър нож, за да направим правилни парчета.
Аранжираме с горски плодове и украса по избор.
Време за приготвяне
30 минути
Брой хора: 12
Необходими продукти:
За блата:
1
2/3 пакет обикновени какаови бисквити
2
100-150 гр. масло
За крема:
1
600 гр. крем-сирене
2
300 гр. какаов крем NuCrema с лешници
3
100 гр. захар
4
250 мл. сметана
5
1 щипка морска сол
За кувертюра:
1
250 гр. бял крем NuCrema
2
80 мл. готварска сметана
Бъди в течение на всичко ново около NuCrema.
За да бъдете винаги информирани относно най-актуалните дейности на NuCrema, запишете се за нашия бюлетин.