Разбиваме сиренето “Маскарпоне” бавно, след което добавяме сметаната и разбъркваме до получаване на хомогенна смес.
Смесваме захарта с жълтъците и разбиваме, докато захарта се разтвори, а кремът стане бледо жълт и бъркалката започне да оставя следа в него (мин. 5 минути). Добавяме солта и разбъркваме отново за кратко.
В голяма купа смесваме разбитите жълтъци със захар и сиренето със сметаната.
Отсипваме част от крема в друга купа и го запазваме, за да получим в последствие 2 крема с различни цветове.
Към останалата част от сместа добавяме какаов крем NuCrema с лешници и разбъркваме докато стане хомогенна. Прибираме я в хладилник.
За напояване на бисквитите
Затопляме леко прясното мляко, разтваряме в него ирландския крем-ликьор (ако не разполагате с такъв, можете да го замените с 2-3 лъжите разтворимо кафе).
Аранжиране и сглобяване на тортата
Стараем се да подберем красиви чаши с широко гърло (чаша за Мартини или др. подобна) или интересни буркани.
Нареждаме ред бисквити, като предварително натапяме всяка бисквитка в млякото.
Слагаме ред от крема с NuCrema, след това отново ред бисквити, ред от другия крем и така докато не напълним буркана или чашата.
Оставяме в хладилник за 4-12 часа, за да стегне.
Преди сервиране поръсваме десертчетата през цедка или сито с какао ION.
Време за приготвяне
30 минути
Брой хора: 12
Необходими продукти:
За крема:
1
500 гр. сирене “Mаскарпоне”
2
90 до 100 гр. (5-6 бр.) жълтъци
3
200 мл. сметана
4
100 гр. захар
5
1 щипка морска сол
6
300 гр. какаов крем NuCrema с лешници
За напояване на бисквитите:
1
100 мл. прясно мляко
2
50 мл. ирландски крем-ликьор
3
1 пакет обикновени бисквити ( или бишкоти за торта)
За поръсване и сервиране:
1
10 гр. натурално какао ION
Бъди в течение на всичко ново около NuCrema.
За да бъдете винаги информирани относно най-актуалните дейности на NuCrema, запишете се за нашия бюлетин.