Шоколадът
Какаовите зърна
Всичко започва с какаовите зърна в страни в близост до екватора, в които растат какaовите дървета. След като се съберат узрелите плодове от дървото, какаовите зърна се отделят от шушулките и се остав...
виж повечеПечене и сушене
Първото нещо в производството на шоколад е изпичането на какаовите зърна. Това обогатява цвета и вкуса на зърната, за да се постигне по този начин финия вкус на шоколада, който познаваме днес. Външнат...
виж повечеСмилане
Това е процес, по време на който вече счуканите какаови зърна се смилат до смес, наречена “какaов ликьор”, познат още като неподсладен шоколад или какаова маса. Процесът на смилане генерира топла и су...
виж повечеКакао на прах
Една част от какаовия ликьор е предназначена за производството на какао на прах. Под изключително високо налягане от ликьора се извлича какаово масло. Останалата част е какaото на прах, което използва...
виж повечеШоколад
Част от какаовия ликьор се смесва с какаово масло и захар. За да се направи млечен шоколад, се добавя прясно или подсладено кондензирано мляко, или леко затоплено пълномаслено мляко на прах, като това...
виж повечеРафиниране и конширане
Този процес развива вкуса на шоколадовия ликьор, като помага за освобождаването от присъщата за какаото горчивина на вкуса и за постигането на фина консистенция на шоколада, който се топи в устата. Ко...
виж повечеТемпериране
Това са последните две стъпки в производството на шоколад. Коншираната шоколадова маса се темперира и отлива в специални форми – специфични за различните видове шоколадови продукти...
виж повечеДопълнителни процедури
Важно е да се отбележи, че в производството на шоколада ION всички процеси са машинно изпълнени, без намеса на човешка ръка. Това гарантира, че нашите продукти достигат до потребителя в най-добро каче...
виж повечеКачествен контрол
ION извършва цялостен контрол от първия момент на вноса на материала. Тя контролира процеса и непрекъснато наблюдава продуктите в различните етапи на производството. По този начин компанията контролир...
виж повече